Cashbook és Odoo Számlázó kapcsolat beállítása

Az Odoo és a Cashbook integrációja csak az eYssen IT Services Kft. Odoo Cashbook moduljával érhető el. A modul használatához szükséges telepíteni a Magyar számlázás, a Díjbekérő és a NAV adatszolgáltatás modulokat is.

A modul telepítése

A modult a szerverre fel kell másolni, majd az Odoo-ban a Fejlesztői nézetre váltva be kell lépni az Alkalmazások menüpontba, ahol a Modullista frissítéssel megjelennek a modulok. Ezután elegendő telepíteni a Cashbook modult, a többi szükséges modul ha még nincs telepítve, akkor a rendszer automatikusan telepíti azokat is. Amennyiben a többi modult is most telepíti, úgy nézze meg annak a beállításaira vonatkozó dokumentációt vagy vegye igénybe a segítségünket!

A modul beállítása

A modul beállítását vállalatonként kell végigcsinálni amennyiben Multi Company-ben használja az Odoo-t. A Beállítások / Felhasználók & Vállalatok / Vállalatok menüpont alatt minden Vállalaton található egy Cashbook adatszolgáltatás fül, melyen az alábbi mezőket kell beállítani:

  • Cashbook kulcs: A kulcs, amit a Cashbook-tól kapott.
  • Üzemmód: Teszt vagy Éles adatszolgáltatás közül választhat. Itt az Éles adatszolgáltatást kell használnia, a Teszt üzemmód csak hibakeresésre és tesztelésre szolgál.
  • Az utolsó pipálási lehetőség az Éles adatszolgáltatás esetében is kikapcsolja az adatbeküldést, ezt is csak tesztelések esetében szokás használni.
     

Számla feltöltése

A számla feltöltése automatikusan történik a számla kiállításakor. A folyamat a háttérben zajlik, ha a Cashbook egyből nem tudja befogadni a számlát, akkor a rendszer 5 percenként újra megpróbálja beküldeni addig ameddig nem lesz sikeres. A számla beküldés állapotáról a számlán a Cashbook fülön talál információkat. A gombok csak Fejlesztői módban jelennek meg, nincs szüksége a használatukra mert a rendszer mindent automatikusan végez.
 

Találatok ( db)