Gyakori kérdések

Általános kérdések

A regisztráció teljesen ingyenes és az első hónapos díjmentes időszaknak köszönhetően azonnal ki is próbálható minden funkció kockázat és befektetés nélkül.

Az első lépéseket egy szintén díjmentes bevezető konzultációval segítjük, melynek során egy telefonos vagy Zoom-os egyeztetés alatt minden fontos beállítás személyre szabottan elvégezhető munkatársaink támogatásával.

Ez az ingyenes konzultáció minden új regisztráló ügyfelünk számára bármikor igényelhető az alábbi linken: 

Bevezető konzultáció

A Cashbook egy olyan rendszer, ami a könyvelési anyag előkészítését végzi és átadja a könyvelőprogram számára, így a könyvelőnek valóban csak a szakmai munkával kell foglalkoznia, a bizonylat kergetést megoldja a Cashbook. 

A vállalkozások pénzügyi nyilvántartásként is használhatják, a könyvelőjük közvetlen segítsége nélkül tájékozódhatnak arról, hogy számláik mikor kerültek könyvelésre és egy adott időszakban mennyi lesz nagyságrendben a fizetendő áfájuk. Éppen ezért a szolgáltatás felhőalapú, így nincs szükség a program telepítésére, a vállalkozó bárhol és bármikor, akár telefonon is elérheti a számláit, valamint a hozzá kapcsolódó dokumentumait. A mobilapplikáció segítségével pedig gyorsan és könnyen feltöltheti számlaképeit. 

Mivel a vállalkozó más felületet használ, mint a könyvelő, így az adatok keveredése vagy az illetéktelen adat felhasználás fizikai képtelenség, mindenki adata biztonságban van. 

A Cashbook csak integrált könyvelőprogrammal használható, jelenleg az RLB és a Relax tartozik ezek közé, 2023-ban a Novitax, a Naturasoft és a Netaccounting is csatlakozik hozzájuk. 

Amennyiben más programot használsz, jelezd a könyvelőprogram üzemeltetője felé ezt az igényedet. A Cashbook minden leendő partnere számára biztosítja a teljes dokumentációt és szakmai segítséget, mely ahhoz szükséges, hogy egy újabb könyvelő- vagy számlázóprogram integrált partnerré válhasson.

Amikor regisztrálsz a Cashbookba, korlátlan számú vállalkozást meghívhatsz vagy rögzíthetsz és ezeket az adott hónapban díjmentesen könyvelheted a Cashbook segítségével. A következő hónapban eldöntheted, szeretnéd-e folytatni és bármikor változtathatsz a könyvelt vállalkozások számán is.

A NAV a pénztárgépes naplófájlok esetében visszamenőlegesen 14 napot enged letölteni, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy ne maradjon ki egyetlenegy nap sem. A Cashbook használatával nincs ilyen veszély, mivel az első beállítást követően a napi zárásokat minden éjszaka automatikusan letölti és emellett még archiválja is. 

Funkciók és szolgáltatások

A meghívott vállalkozások saját bejelentkezési adatokkal rendelkeznek a Cashbookban, használhatják azokat a funkciókat, melyek a vállalkozások számára rendelkezésre állnak. 

A könyvelő által rögzített vállalkozások esetében minden ugyan úgy rendelkezésre áll, azonban a vállalkozó együttműködésének hiánya miatt, nem lesz saját felhasználóneve és jelszava. 

A könyvelés során a Cashbook által biztosított minden funkció igénybe vehető mindkét esetben, valamint a jövőben küldhető meghívó a hozzáadott vállalkozásoknak is, akik ennek hatására megkapják a bejelentkezési adataikat és az addig lekönyvelt összes adat elérhetővé válik számukra. 

Többféle lehetőség is rendelkezésre áll:

  • Automatikusan bekerül a számlázóprogramból, ha az integrálva van
  • A vállalkozó beküldi emailben
  • A vállalkozó feltölti egyesével
  • A vállalkozó feltölti csoportosan
  • A vállalkozó a Cashbook
    mobilalkalmazással lefotózza
  • Dropbox, OneDrive vagy FTP fiókból szinkronizálja a rendszer, ha össze van kötve

Ebben az esetben a számlázóprogramból le kell tölteni egy NAV adóhatósági ellenőrzési xml fájlt és feltölteni a Cashbook fiókba a dokumentumok közé, amit a rendszer automatikusan feldolgoz, illetve generál hozzá egy számlanézetet. 

A teljesen automatizált adatátvételhez az szükséges, hogy az adott számlázóprogram integrálódjon a Cashbookkal. Kérjük, jelezd a számlázóprogram üzemeltetője felé ezt az igényedet. A Cashbook minden leendő partnere számára biztosítja a teljes dokumentációt és szakmai segítséget, mely ahhoz szükséges, hogy egy újabb könyvelő- vagy számlázóprogram integrált partnerré válhasson.

Az ügyfél a számláit, a pénztárgépek napi zárásait (bevételeket/kiadásokat), e-Nyugtatömb napi zárásokat és a hozzájuk kapcsolódó dokumentumokat, valamint a várható fizetendő áfáját, utalandó listáját, kintlévőségeit is megtekintheti.    

Lehetősége van bármilyen számlát vagy egyéb dokumentumot feltölteni (erre többféle lehetőség is rendelkezésre áll) és így ezek azonnal láthatóak a könyvelő számára és bármikor hozzáférhetőek a későbbiekben. 

Természetesen, a NAV adatkapcsolat menüpontban lehetősége nyílik a felhasználóknak, hogy visszamenőlegesen letölthetik a vevő és szállító számlákat 2022.július 1-től kezdődően. Az online pénztárgép naplóállományok esetében a NAV visszamenőlegesen 14 napot engedélyezett.  

KAPCSOLATFELVÉTEL

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és válaszolunk minden kérdésedre!