Cashbook – D4S kapcsolat beállítása

A D4S vállalatirányítási rendszerben a Cashbook kapcsolat egy jelentősen hatékonyabb és átláthatóbb könyvelési folyamatot biztosít ügyfelei részére. Funkciója a kiállított vevői számlák és rögzített szállítói számlák elérhetővé válása a Cashbook rendszerében, majd a Cashbookon keresztül könyvelőprogramjukban is, amihez szükséges pár alapvető beállítás elvégzése. A beállításokat csak egyszer szükséges elvégezni a használat megkezdéséhez, ezt követően automatikus a folyamat.

1. lépés

Cashbook regisztráció/bejelentkezés

Amennyiben még nem regisztrált felhasználója a Cashbook rendszerének, a regisztrációt követően jelentkezzen be a felületre. A regisztráció a könyvelőprogramon keresztül érhető el a könyvelők számára, majd a Cashbook használatára való meghívás is innen kezdeményezhető.

2. lépés

Hitelesítő kulcs elérése a Cashbookon

A belépést követően a beállítások menüpont alapbeállítások almenüpontjában elérhető a titkos hitelesítő kulcs. Ez a kulcs kerül bemásolásra a D4S rendszerébe, mellyel létrejön az API kapcsolat.

3. lépés

Hitelesítő kulcs elhelyezése a D4S rendszeredben

A Beállítások menüpont Rendszerbeállítások almenüpontjában szükséges kiválasztani az Értékesítés fület, azon belül is a Vevői számlák beállításait. Itt található a Cashbook API key mező, ahova tudja rögzíteni a titkos hitelesítő kulcsot. Az űrlap csak annak feloldását követően szerkeszthető.

A beküldés manuálisan is elvégezhető a Cashbook beküldés gombra kattintva, amely a számlák adatlapján található. A beküldés sikeressége is bármikor ellenőrizhető a Cashbook státusz gomb segítségével.

Azokat a vevőszámlákat, melyek NAV állapota feldolgozottra vált, a D4S rendszere naponta összegyűjti és továbbítja a Cashbook részére.

Amennyiben a vevőszámlák feldolgozása a NAV részéről és a státusz „feldolgozva”-ra módosítása a D4S részéről is rövid időn belül megvalósul, úgy ezek a számlák is nem sokkal a kiállítás után beérkeznek a Cashbook rendszerébe.

A szállítói számlák esetében a továbbítás valós időben történik.

A Cashbook ingyenes és fizetős csomagja között funkcionalitásbeli különbségek vannak, kérjük ezekről tájékozódjon a https://cashbook.hu/konyvelok/arak/ oldalon!

Találatok ( db)