Cashbook és RLB Számlázó kapcsolat beállítása

A Számlázás és készletnyilvántartás 2 számlázó program, ha a Cashbook kapcsolat be van állítva, akkor a számlák nyomtatása közben átadja a számlákat és adatait a Cashbook-nak.

A kapcsolat beállítása

1. lépés

Jelentkezzen be Cashbook fiókjába. Bejelentkezéshez használja a regisztrációnál megadott email címét és a regisztráció után beállított jelszót. Amennyiben nem emlékszik a jelszavára, kérjen jelszóemlékeztetőt itt, ha pedig elfelejtette milyen email címmel regisztrált, cége nevét és adószámát írja meg ügyfélszolgálatunkra, az info@cashbook.hu címre.

2. lépés

A beállítás menüpontban másolja ki a titkos hitelesítő kulcs RLB számla átadáshoz mező tartalmát.

3. lépés

Az RLB Számlázó programban meg kell nyitni az Alapadatok főmenü Beállítások menüpont Internet és hálózat fülön található Cashbook beállítások gombbal a Cashbook beállítások ablakot és az előző pontban leírtak alapján megszerzett titkos hitelesítő kulcsot az „API kulcs” adatsorba be kell illeszteni. A „Számla adatok automatikus küldése Cashbook-ba” opció maradjon bekapcsolva. Az opció kikapcsolásával a Cashbook-kal való együttműködés leállítható. A „Mentés” gombra kattintva ellenőrzés fog lefutni, a szolgáltatás elérhetőségét ellenőrzi.

RLB Számlázó számla adatok küldése Cashbook-ba

Ha a Cashbook szolgáltatás beállítása sikerült és működése be van kapcsolva, akkor az alábbi esetekben kerülnek a számlák adatai a Cashbook-ba:

  • – Számla nyomtatásakor a számla képe, adattartalma és kiegyenlítés adatai.
  • – Számlák kezelésében a Kiegyenlítés gombra kattintva kiegyenlítés beállításakor vagy kiegyenlítés törlésekor a kiegyenlítés adatai.

Fontos, hogy a Segítség főmenü Névjegy menüpontban a „PDF nyomtatás” opció „Elérhető” legyen. Ehhez egy postscipt képes nyomtató, vagy nyomtató-illesztőprogram megléte szükséges. Ha visszamenőleg szeretnénk számlákat feltölteni a Cashbook-ba, akkor az utólag a „Számlák kezelése” menüpontban „Másolat nyomtatása” gombbal lehetséges egyesével vagy csoportosan. A nyomtatás ablakban állítsa a nyomtatót valamilyen virtuális nyomtatóra vagy kapcsolja be „PDF nyomtatás” opciót és legyenek kikapcsolva az „Első példány nyomtatóra” és „További példányok nyomtatóra” opciók is.

A Cashbook ingyenes és fizetős csomagja között funkcionalitásbeli különbségek vannak, kérjük ezekről tájékozódjon a https://cashbook.hu/konyvelok/arak/ oldalon!

Találatok ( db)