Könyvelői digitalizációs tanácsadó

Új munkatársunk elsődleges feladata ügyfeleink által a Cashbook használata során felmerült problémák megoldása, kérdéseik megválaszolása telefonon, emailben, és akár személyesen, továbbá prezentációk, oktatások tartása és személyes tanácsadás.

Ez a leguniverzálisabb munkakör nálunk, mert főként szakmai kérdések megválaszolásához szükséges a könyvelői végzettség (és/vagy) gyakorlat, a számviteli- és adótörvények naprakész ismerete (a folyamatos továbbképzést cégünk biztosítja), de segítséget kell tudni nyújtani a számítógép-használatból adódó technikai problémák megoldásához is.

A célunk az, hogy a szakma legjobb ügyféltámogatását biztosítsuk ügyfeleink számára, személyes, emberi hozzáállást érezzenek, ne egy személytelen, hivataloskodó nagyvállalatit.

Feladatok

 • A Cashbook értékesítésének szakmai támogatása
 • Szakmai prezentációk és oktatások tartása könyvelők és ügyfeleik számára
 • Meglévő ügyfeleink szakmai (informatika, könyvelés, Cashbook használat, stb.) támogatása telefonon, emailen, és személyesen is
 • Szakmai FB csoportunk folyamatos figyelemmel kísérése, moderálása, valamint a szakmai tartalmak naprakészen tartása
 • A program dokumentációinak elkészítése, továbbá a gyakran ismételt kérdésekhez segédanyagok készítése

Elvárások

Az ideális jelölt számviteli és/vagy bérszámfejtői tapasztalattal és kiválóan kommunikál, bánik embertársaival.

 • Könyvelői és/vagy bérszámfejtői végzettség és/vagy tapasztalat (fontosabb a tényleges tudás, mint a papír)(+ informatikai előnyt jelent)
 • 5 év szakmai gyakorlat, adótörvények naprakész ismerete
 • Államigazgatási szervek programjainak (ÁNYK, Ügyfélkapu, stb.) felhasználói szintű ismerete
 • Irodai programok (World, Excel, PowerPoint) készségszintű ismerete
 • Bármilyen könyvelő program és adatbáziskezelő ismerete előnyt jelent

Amit kínálunk

Olyan munkatársat szeretnénk, aki számára fontos, hogy itt nemzetközi szintű szakmai elvárásoknak kell megfelelnie, cserébe viszont hosszútávú biztos szakmai karriert és családias hangulatú (startup nem multi) cégkultúrát, és rugalmas munkakörülményeket ajánlunk.

 • Versenyképes munkabér
 • Innovatív, stabil cég, tőkeerős háttér
 • Rugalmas munkakörülmények (heti pár nap home office)
 • Családias, emberközpontú munkakörnyezet
 • Szakmailag magas szintű és önálló munka, folyamatos fejlődés lehetősége

A jelentkezés módja:

Pályázatodat (fénykép, magyar nyelvű önéletrajz) kérjük, az info@cashbook.hu címre küldd, a tárgy mezőben feltüntetve: „Könyvelői digitalizációs tanácsadó”.

A motivációs levelet az email szöveges részébe írd bele (ne csatolt fájl legyen), és a következő kérdéseket feltétlenül válaszold meg benne:

 • Miért szeretnél váltani?
 • Mi az erősséged az ügyfélszolgálaton belül?
 • Mi volt eddig a legsikeresebb reklamációkezelésed?
 • Mit vársz el egy munkáltatótól ahhoz, hogy hosszú távon náluk tervezz?

További információk a vállalatról:

A Cashbook első verzióját több, mint 10 éve készítettük még magunknak, az első fizetős ügyfelek pedig 3 éve érkeztek, a fejlődés azóta töretlen. A Cashbook egy olyan startup, amely jelentősen megkönnyíti a könyvelő és az ügyfele (a vállalkozó) közötti kapcsolattartást. Segítségével a vállalkozó egy helyen tárolhatja a számláit, ügyviteli dokumentumait, amelyekhez a könyvelője is hozzáférhet, és könyvelőprogramjával gyorsan és egyszerűen le is könyvelhet, ezáltal a vállalkozó a könyvelőprogramból kapott adatok alapján biztosabban hozhat meg napi pénzügyi döntéseket.

Piackutatásunk alapján azonban azt az ellentmondást állapítottuk meg, hogy hiába zajlik digitalizációs forradalom (FinTech) a vállalkozói ügyvitel területén, hiába haladna a vállalkozások jelentős többsége a korral és használna felhőalapú rendszereket az ügyviteli feladatainak ellátására, ha a könyvelők jelentős többsége még ragaszkodik a saját gépre telepíthető könyvelőprogramjához. Ezt hivatott feloldani a Cashbook, ami gyakorlatilag a vállalkozó által használt olyan felhő alapú ügyviteli platform, ami folyamatos kapcsolatot tud teremteni könyvelőjével a könyvelő- és számlázóprogramon keresztül.

A vállalkozó által bekerült számlákat, bizonylatokat a könyvelőprogramon keresztül a könyvelő azonnal elérheti, automatikusan lekönyvelheti, aminek során a vállalkozó által kitöltetlen adatok is szinkronizálódnak a könyveléssel. A sokféle integrációnak (számlázó szoftverek, NAV, bankok, futárcégek, bankkártya elfogadó rendszerek, stb.) köszönhetően a könyvelő idejének 50%-a felszabadulhat, a vállalkozó pedig naprakész információkat kap pl. Áfa-ról, kifizetetlen számláiról.

A Cashbookkal egy teljesen új vállalkozói/könyvelői pénzügyi kultúrát szeretnénk megalapozni, ezért rendkívül fontos küldetésünknek érezzük képezni a vállalkozót, hogy jobban értse a tevékenysége könyvelési vetületét és képezni a könyvelőt, hogy jobban értse a vállalkozó döntéseit, életszerűbben lássa a gazdasági eseményeket, ne csak számvitelileg.

Találatok ( db)