Már elérhető a Cashbookban a NAV saját OSA számlanézete 

Nyáron készült el a NAV azzal a stílus transzformációs szabályrendszerrel, amely az OSA3-as adatszolgáltatások egységesített képi megjelenítését teszi lehetővé. A Cashbookban a kezdetektől volt OSA számlanézet, most azonban a NAV által készített képi megjelenés még egyszerűbbé teszi a számlaadatok értelmezését. 

Eredeti számlakép helyett? 

A NAV által kiadott, díjmentesen letölthető és felhasználható számlavizualizációs eszköz képes bármely belföldi adózó által kiállított számla adatszolgáltatásából történő egységes elrendezésű számlaképének előállítására, ugyanakkor ezek a vizualizációk csak abban az esetben használhatóak fel számlaként, ha azok NAV e-számlához kapcsolódnak, azaz a NAV XML adatszolgáltatás maga a számla is. Ellenkező esetben marad az a megoldás, hogy ezt a képi megjelenítést használjuk addig, amíg az eredeti számlakép meg nem érkezik a könyvelésre (pl. a vállalkozó feltölti Cashbook fiókjába, vagy beküldi e-mailben). 

Új funkció a Cashbookban 

A Cashbook elkötelezetten keresi azokat a lehetőségeket, melyek a könyvelők munkáját támogatják, illetve a vállalkozások számára nyújtanak segítséget pénzügyeik átlátásában. 

A NAV már az OSA adatszolgáltatási kötelezettséggel egy időben jelezte, hogy tervei között szerepel egy számlamegjelenítési funkció, és amikor az idei évben erre sor került, azonnal felvettük a fejlesztési listánkra. 

Mint tudjátok, a nyár folyamán nálunk is jelentős újdonságok láttak napvilágot, a legfontosabb közülük a Cashbook Asszisztens.  

Ezen nagy kaliberű fejlesztés után sor kerülhetett a NAV XSLT számlanézet integrálására is, így mostanra elérhetővé váltak ezek a számlaképek is a Cashbookban. Korábban is készítettünk számlanézetet az OSA adatokból, ez továbbra is rendelkezésre áll. Így a rendszerünket használó könyvelők választhatnak, hogy a Cashbook által generált OSA nézetet vagy a NAV által elkészített megjelenítést használják a könyvelés során. 

Baranyai Miklós

Baranyai Miklós

A Cashbook alapítója és vezető fejlesztője.

Hasonló cikkek

Találatok ( db)