ÚJ CASHBOOK FUNKCIÓ: Vállalkozás rögzítése meghívás nélkül

A Cashbook eredetileg a könyvelő és a vállalkozó kapcsolattartását volt hivatott gyorsabbá, folyamatossá tenni, miközben mindkét fél munkáját segítette, ezért a vállalkozó regisztrációjához annak aktív közreműködésére volt szükség.

Az elmúlt években azonban sok funkcióval bővült a Cashbook, illetve hamarosan még több olyan szolgáltatás válik elérhetővé, amit a könyvelők válláról nagy terhet vesz le, így egyre több ügyfelük esetében válik szükségessé a Cashbook használata. Azonban előfordul, hogy a vállalkozó valamilyen oknál fogva nem partner a Cashbook használatában.

Mostantól lehetőség nyílik ezeket a vállalkozásokat is rögzíteni a Cashbookban, így ki tudod használni a rendszer nyújtotta előnyöket a vállalkozás aktív közreműködése nélkül.

Mi történik, ha így rögzítesz új vállalkozást?
  • Minden Cashbook funkciót és szolgáltatást ugyanúgy tudsz használni, mint a meghívott vállalkozások esetében.
  • Ugyanazok a csomagok, előfizetések érhetőek el, mint a meghívott vállalkozások esetében
  • Az ily módon rögzített vállalkozások teljes értékű Cashbook fiókot kapnak, tehát minden funkciót és szolgáltatást elérsz, de ők maguk nem válnak felhasználóvá, nem tudnak bejelentkezni.

Hogyan tudsz új vállalkozást rögzíteni?

1. A vállalkozás rögzítésének egyetlen fontos feltétele van: a vállalkozót tájékoztatni kell, hogy a könyvelő a Cashbookot, mint alvállalkozót vonja be a könyvelési tevékenységbe. Ehhez készítettünk egy könyvelői szerződés kiegészítés mintát, melynek segítségével (a vállalkozás adatainak kitöltését követően) eleget tehetsz a tájékoztatási kötelezettségnek. A minta elérhető a Cashbookban, a vállalkozás rögzítésekor.

2. Az új vállalkozás rögzítését a könyvelt cégek kezelése menüpontban tudod megkezdeni, a lista felett látható narancssárga „vállalkozás rögzítése” gombra kattintva.

3. Csupán meg kell adnod a vállalkozás adatait, majd a mentés gombra kattintani és már használhatod is a rendszert az új vállalkozás könyveléséhez. Ezen az oldalon érhető el az 1. pontban említett szerződéskiegészítés minta is.

A későbbiekben természetesen az így rögzített vállalkozások is meghívhatóak a Cashbookba teljes értékű felhasználóként. Sőt, arra is lehetőség nyílik, hogy a vállalkozások önállóan regisztráljanak, meghívás nélkül. Ez esetben természetesen tájékoztatjuk erről a vállalkozás könyvelőjét is.

Reméljük, hogy az új funkcióval még több vállalkozás könyveléséhez használhatják a Cashbookot könyvelő partnereink.

Volenszki Sándor

Volenszki Sándor

A Cashbook alapítója és vezérigazgatója

Hasonló cikkek

Találatok ( db)