OSA és OPG adatok a Cashbook Asszisztens szolgáltatásai között

A Cashbook alapvető célja, hogy megkönnyítse a könyvelők munkáját, segítse őket abban, hogy alkalmazhassák azokat a megoldásokat, melyek gyorsítják, hatékonyabbá teszik a folyamataikat. Ez a szemlélet alapozza meg a Cashbook rendszerének fejlesztéseit, igyekszünk mindig szem előtt tartani, hogy mi a könyvelők igénye, mik azok a területek, melyek nehézségeket rejtenek, akadályozzák vagy lassítják a munkájukat? 

Mára már nyilvánvalóvá vált, hogy az OPG és OSA adatok letöltése, használata részévé vált az alapvető könyvelési folyamatnak, de a NAV rendszereinek túlterheltsége gyakran komoly problémát jelent abban, hogy rendelkezésre álljanak azok az adatok, melyek a munkához szükségesek. 

Erre jelent megoldást a Cashbook “NAV OSA letöltés” és “Online Pénztárgép napló letöltés és archiválás” funkciója, mely minden éjjel automatikusan begyűjti az összes adatot, amire szükséged van. Így amikor például egy Áfa bevallás előtt, hó közepén szükséged lenne ezekre, azonnal láthatod őket a Cashbookban és a könyvelőprogramodban is.  

Legújabb fejlesztésünk ezt a két funkciót elérhetővé teszi a Cashbook Asszisztensben is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy sokkal több vállalkozásra fog segítséget jelenteni.  

Eddig például az S csomag esetében 5 vállalkozásnál volt használható ez a két funkció, mostantól viszont 25 vállalkozásnál, hiszen ez a Cashbook Asszisztens kvótája az S csomagban. Így havi 528 forintért oldhatod meg automatizáltan az OSA és OPG letöltést és archiválást. M csomag esetén ez már csak 440 Ft, az L csomagban pedig már korlátlan számú vállalkozásra használható a Cashbook Asszisztens. A számlaképek továbbra is csak Cashbook előfizetés esetén láthatóak, de az adatok mindig rendelkezésedre állnak – akkor is, ha a NAV rendszerei éppen nem elérhetőek.   

Az alábbi ábrán láthatod, mekkora terhelés éri a NAV rendszerét, ha egyszere próbálod hó közepén letölteni a teljes előző havi anyagot, míg a Cashbook minden nap, automatikusan, csak 1 napi adatot tölt egyszerre, ráadásul éjjel, amikor kisebb a terhelés.

Reméljük, számodra is hasznos lesz ez az új lehetőség! 

Volenszki Sándor

Volenszki Sándor

A Cashbook alapítója és vezérigazgatója

Hasonló cikkek

Találatok ( db)