Cashbook – InCash integráció

A Cashbook integráció célja, hogy folyamatok automatizálásával egyszerűbbé tegye a vállalkozások és a könyvelőik közötti bizonylat átadást.

Az InCash Ügyviteli rendszeren belül beállításoktól függően a kiállított előleg- és normál számlák automatikusan vagy manuálisan átadásra kerülnek a Cashbook részére. A számlázó 30 percenként ellenőrzi, hogy van-e újonnan átadásra megjelölt bizonylat, amit át kell adnia. Automatikus működési üzemmódban az újonnan kiállított előleg- vagy normál számlák átadásra megjelölése azonnal megtörténik. A szokásos számla adatok mellett az InCash a pénzügyi kiegyenlítéseket is automatikusan át tudja adni, így minden (már a Cashbook részére elküldött) bizonylatot érintő pénzügyi tranzakciót is nyomon tud követni könyvelője.

Az InCash Ügyviteli rendszer lehetőséget ad arra, hogy egy beállított dátumtól kezdődően keltezett előleg- illetve normál számla átadásra kerüljön a Cashbook részére. Ez hasznos lehet akár negyedéves adatok visszamenőleges feltöltésére is.

A Cashbook-kal való együttműködés az InCash rendszerben modul vásárlásához kötött funkció!

Beállítások

Cashbook weboldalán elvégzendő

A https://cashbook.hu weboldalon regisztrációt követően be kell jelentkezni email cím és jelszó használatával.

Belépést követően a baloldalt látható Beállítások menüpontra kell kattintani.

A megjelenő oldalon az „Együttműködés más programokkal” szekcióban található „Titkos hitelesítő kulcs” mező értékét kell kimásolni és az InCash rendszerben a megfelelő helyre beírni/beilleszteni.

InCash számlázóban elvégzendő

Cashbook modul megléte esetén a „Beállítások” képernyőn a bal oldalt található „Integráció” menüpontban található a „Cashbook” fül.

Itt megadható a Cashbook weboldalán megtalálható hitelesítő kulcs, a visszamenőleges adatküldés kezdő dátuma, valamit az automatikus beküldés lehetősége.

Visszamenőleges adatküldésre a program csak egy alkalommal ad lehetőséget!

Az automatikus üzemmód bepipálása esetén a számlázó előleg- vagy normál számla készítést követően a bizonylatot megjelöli beküldendőként, amit egy a háttérben futó szolgáltatás feldolgoz és elküldi a Cashbook részére.

Amennyiben az automatikus üzemmód nincs bepipálva, úgy a számlák csak a manuálisan elvégzett megjelölést követően kerülnek átadásra.

Jelölések

„Számlamásolatok / Érvénytelenítés” és „Előlegszámla-sztornírozás, nyomtatás” képernyőkön új oszlopként megjelenik a Cashbook állapotára utaló kis ikon.

Számlákat természetesen manuálisan is meg lehet jelölni, mint beküldendő. Ehhez elegendő a „Számlamásolatok / Érvénytelenítés” és „Előlegszámla-sztornírozás, nyomtatás” képernyőkön az adott számlán jobb egérgombot nyomni és a megjelenő menüben a „Számla beküldése a Cashbook részére” menüpontra kattintani („Számlamásolatok / Érvénytelenítés” képernyőn ez a menüpont megtalálható a jobb oldali sávban is). Ekkor a számlát a program megjelöli, majd a háttérben futó szolgáltatás azt beküldi a Cashbook részére.

A Cashbook ingyenes és fizetős csomagja között funkcionalitásbeli különbségek vannak, kérjük ezekről tájékozódjon a https://cashbook.hu/konyvelok/arak/ oldalon!

Találatok ( db)