Cashbook és NATURASOFT kapcsolat beállítása

A Cashbook funkciót az alábbi programok tartalmazzák:

  • NATURASOFT Számla Standard (3.4.2-es verziótól)
  • NATURASOFT Számla Professional (3.4.2-es verziótól)
  • NATURASOFT Készlet és Számla Standard (3.4.2-es verziótól)
  • NATURASOFT Készlet és Számla Professional (3.4.2-es verziótól)

A kapcsolat beállítása

1. lépés

Jelentkezzen be Cashbook fiókjába. Bejelentkezéshez használja a regisztrációnál megadott email címét és a regisztráció után beállított jelszót. Amennyiben nem emlékszik a jelszavára, kérjen jelszóemlékeztetőt itt, ha pedig elfelejtette milyen email címmel regisztrált, cége nevét és adószámát írja meg ügyfélszolgálatunkra, az info@cashbook.hu címre.

2. lépés

A beállítás menüpontban másolja ki a titkos hitelesítő kulcs NATURASOFT számla átadáshoz mező tartalmát.

3. lépés

A funkció a főképernyő Kimutatások gomb alól érhető el az Általános feladás bármilyen könyvelő program felé menüpontra kattintva.

4. lépés

Ezt követően megjelenik az Általános feladás készítése ablak, ahol a Formátum kiválasztása legördülő menüben ki kell választani a „Cashbook online feladás” üzemmódot!

5. lépés

A Cashbook titkos hitelesítő kulcs mezőbe be kell másolni azt a titkos hitelesítő kulcsot, ami a Cashbook online felületén tekinthető meg a Beállítások menüpont alatt. Ezzel megtörténik a két rendszer összekötése, a program megjegyzi a beírt kulcsot, azt legközelebb megadni már nem szükséges.

6. lépés

A Feladni kívánt időszak résznél tudja leszűrni a számla kelte vagy teljesítési dátum szerint, hogy mely számlákat kívánja feladni a Cashbook számára. A feladás indítása a Rendben gombbal történik!

A NATURASOFT program feltölti a Cashbook felületre a dátumszűrésnek megfelelő kimenő számlákat (azok PDF számlaképét) és az azokhoz tartozó kiegyenlítéseket is. Rögtön a feltöltést követően a NATURASOFT program egy ellenőrzést is végez és megjeleníti a Cashbook rendszer által visszaadott figyelmeztetéseket (pl. ha kiállító adószáma nem egyezik a Cashbook felhasználó adószámával, stb.)

Egy korábban már feladott időszak/számla korlátlan alkalommal ismételten feladható, mivel azt a Cashbook felismeri és nem jár számladuplikácóval!

A Cashbook ingyenes és fizetős csomagja között funkcionalitásbeli különbségek vannak, kérjük ezekről tájékozódjon a https://cashbook.hu/konyvelok/arak/ oldalon!

Találatok ( db)