Cashbook és Novitax kapcsolat beállítása

A Novitax RAXLA-E, RAXLA-D, RAXLA-S ÉS IPTAX programok képesek kommunikálni a Cashbook online pénzügyi nyilvántartó rendszerrel. A kommunikáció során a számla képét pdf formátumban és a számla tartalmát xml formátumban adjuk át, amennyiben  a Nav online adatszolgáltatás sikeres. Az xml fájlban átadott adatok tartalmazzák a magánszemélyek adatait, a munkaszámot, a költséghelyet és a számla megjegyzést is.

A kommunikációhoz a Beállítások/Alapbeállítások/Webshop és Cashbook beállítások menüpontban meg kell adni az adatküldés módját és az API kulcsot. Az adatküldés lehet kikapcsolt állapotú valamint éles vagy teszt szerverre küldést. A beállított adatokat lehetőségünk van tesztelni a Cashbook kapcsolat tesztelése gombbal:

Novitax

A számla kiállítása a szokásos módon történik és amennyiben az Online számla adatszolgáltatás sikeres a számla pdf képe és xml adattartalma küldésre kerül a Cashbook fiókunkba. A számlák küldési állapota ellenőrizhető az Online számla adatszolgáltatás Megtekint gombjára kattintva a Cashbook fülön:

Amennyiben a kommunikáció valamilyen okból nem lenne sikeres a Cashbook adatküldés indítása gombbal a számlák újra beküldhetők.

A Cashbook ingyenes és fizetős csomagja között funkcionalitásbeli különbségek vannak, kérjük ezekről tájékozódjon a https://cashbook.hu/konyvelok/arak/ oldalon!

Találatok ( db)