Mesterséges Intelligencia az üzleti életben – Amazon rendezvényen jártunk 

Az Amazon Web Services (AWS) kiemelt partnereként meghívást kaptunk egy rendezvényre, ahol az AWS szakértői arról beszéltek, hogy ők hogyan gondolkoznak a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek terén és hogy mit vizionálnak a következő évekre. 

Az Amazon új szolgáltatásként vezette be az üzleti ügyfelei számára a mesterséges intelligencia alapú funkciókat, melyek egyfajta válaszlépést jelentenek a ChatGPT, a Microsoft és a Google hasonló megoldásaira.

Egy vállalat szinte bármely szegmensében, folyamatában alkalmazhatóak ezek az új lehetőségek, az adatelemzéstől a képfelismerésen és képalkotáson át a szövegírásig és chat alkalmazásokig, de ez csak a jéghegy csúcsa. 

Az Amazon ráadásul minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az adatbiztonságra és adatvédelemre, mely a szigorú uniós jogszabályokat ismerve, kiemelten fontos lehet a hazai ügyfelek számára. 

“A mesterséges intelligencia felelősségteljes használata kulcsfontosságú az emberiség néhány legnagyobb kihívást jelentő problémájának kezelésében, az emberi teljesítmény növelésében és a hatékonyság maximalizálásában. Az AWS elkötelezett a tisztességes és pontos mesterséges intelligencia alapú szolgáltatások kifejlesztése mellett, valamint az ilyen alkalmazások felelősségteljes felépítéséhez szükséges eszközök és útmutatás biztosítása mellett.” – vallja az óriáscég. 

Sok érdekes dolgot hallottunk, néha még mi is kapaszkodtunk a széken, annyira szédítő volt, amit hallottunk, azonban továbbra is úgy gondoljuk, hogy a könyvelési folyamatok annyira összetettek és könyvelési tevékenység jogi értelmében annyira felelősségteljes, hogy teljes könyvelési folyamatot mesterséges intelligencia a közeljövőben biztosan nem fog végezni.  

Addig is felkészülten várjuk az új lehetőségeket, a legjobb szakemberektől tanulunk és kutatjuk a lehetőségét, hogy a szolgáltatás minőségét hogyan tudnánk jobbá tenni, akár a mesterséges intelligencia segítségével. 

Volenszki Sándor

Volenszki Sándor

A Cashbook alapítója és vezérigazgatója

Hasonló cikkek

Találatok ( db)